PLS-IT AB
Hem Portal Kontakt Produkter Tjänster Om

Produkter

All märkning av produkter är unik.

Där av vill vi komma med förslag på lösning efter att ha hört eran situation och krav på resultat. Vi vet att det är så mycket runt om själva märkningen som påverkar val av utrustning och system samt vad framtidsplanerna är för er. Något som är helt rätt för er kan vara helt fel för någon annan.

Vi använder oss av alla välkända varumärken, det unika är sammansättningen till en lösning.

 

Vi har nu CodeIT i vår portfölj. Läs mer om CodeIT.

 • Printrar

  Det finns många olika thermo printrar ute på marknaden, vilken skall man välja?

  Man kan säga att alla är bra på sin sak och det är inte alltid de konkurrerar med varandra.

   

  Vi på PLS-IT använder sig av fyra olika märken på skrivare beroende på vad de skall användas till och vad ni som kund har innan för printrar.

   

  Intermec används oftast i livsmedelsindustrin då de har modeller som är små fast kan ändå ha rätt så stora etikettrullar. Det som också är bra med Intermec är det inbyggda tangentbord och idag den skärm som de även har. Med hjälp av detta kan man välja artikel eller till och med order som skall märkas direkt på printern istället för en extra enhet vid märkstationen.  Detta blir kostnadseffektivt och en enklare  arbetsplats att hålla ren.

   

  SATO och Zebra är de märkena som mer krigar om samma plats i märkningskedjan. De används då tillsammans med en PC terminal med ett etikettprogram som Bartender eller något affärssystem. Både SATO och Zebra är bra skrivare för snabba utskrifter i stora mängder.

   

  AutoLabel är en skrivare som är speciellt utvecklad för automatmärkning både av produktetiketter och även palletiketter när dessa skall appliceras automatiskt. Produktmärkning sker både över och under samt på sidorna av produkten beroende på hur linjen konfigureras. Allt detta kan ske i en rasande takt till och med i kombination med en Teltek checkvåg  för att vi vikt och pris på produkten.

 • Vågar

  Att en våg kan visa en vikt är en sak, men vad krävs det för att vågen skall passa för produktmärkning i ett system?

   

  Det viktigaste egenskaperna är en våg som snabbt kan stabilisera sig och ha ett gränssnitt mot datorkoppling på ett bra vis. Vårplattans konstruktion skall vara enkel och lättrengjord då det är livsmedelsindustrin som dessa skall användas. Det finns då inget viktigare än hygien. Något annat viktigt är det våg instrument som är länken mellan våg plattan, användaren och märksystemet. Enkelheten att placera denna och tydligheten i dess knappar och display är något som är viktigare än vad man kan tro. En våg som vi på PLS-IT anser klara dessa krav är Metlter Toledos vågar för manuell vägning och Teltek för automatisk vägning.

 • Handdatorer

  I en produktionsmiljö och speciellt när det gäller plockning av varor för t.ex. utleverans så kan en handdator vara en mycket smidig och kostnadseffektiv lösning. Att få orderraderna rätt i handen och kontrollen när backarna skannas av en efter en sparas en massa tid vid en oftast stressad arbetsplats. Att dessutom få en eller flera transportetiketter automatiskt utskrivna istället för att gå till en arbetsstation för att skriva ut dem och där efter måste vänta tills etiketten är utskriven kan du istället med en handdatorlösning få etiketten att vänta på dig färdigutskriven.

   

  Handdatorer som vi på PLS-IT använder oss av är Intermec och Motorola. Motorolas TC55 passar dessutom väldigt bra i t.ex. i den moderna sjukhusmiljön där effektivisering kan göras samt kravet på tystare vårdmiljö blir allt större. Man kan då kombinera Motorolas TC55 som har väldigt bra batteritid och smidiga dockningsstationer för laddning med BEST Teleprodukters BSS.

 • Mjukvaror

  För etikettutskrifter har PLS-IT idag att erbjuda Bartender som är helt överlägset för etikettutskrifter när det inte handlar om direkt produktmärkning med våg koppling. Att designa etiketten och koppla mot t.ex. databas är enkelt och överskådligt samt möjligheten att skriva ut på alla sorters skrivare är helt enorm. Det finns även möjligheter vid en mer komplex uppsättning att starta utskrifter med hjälp av exporterade CSV filer eller programkoppling för en riktigt intelligent lösning. Möjligheterna är enorma och stabila.

   

  För märkning med vägda vikter har vi CodeIT. Med CodeIT kan du koppla samman alla dina olika sortes printrar och vågor. Du behöver längre inte känna dig tvingad att köpa ett speciell tillverkare av etikettprintrar.


  För de som har Org2000 kan vi supportera er. Lösning att få detta gamla system att fungera med dagens moderna IT struktur är inga problem. Känner ni att det är dax att byta till något modernare så kan vi hjälpa er att byta till CodeIT. När detta görs finns det inga krav på att man byter alla arbetsplatser på en gång. Det fungerar fint att börja med en och där efter byter man en efter en tills alla är konverterade. Kontakta oss om ni vill veta mer om detta.

 • Lösningar

  Vad gör en printer utan en totallösning?

  Vad gör en våg utan en totallösning?

  Vad gör en handdator utan en totallösning?

  Vad gör en programvara utan en totallösning?

   

  Inte mycket faktiskt. För trots allt så kan inget fungera utan det andra och allt skall sättas ihop till ett system och lösning som dessutom skall passa just er. Detta är något som vi på PLS-IT är duktiga på. Vi vet vad som finns för krav på er från livsmedelsverket, kunder och de som skall använda systemet. Alla har något som de tycker är viktigast med ett system, vilket inte är samma sak för alla.

   

  Låt oss komma och titta på er produktion så ger vi er en lösning som alla gillar.